Mitä tapahtuu?


Maapallon hautajaiset julkaistu 31.05.2019.

Musiikillinen linja on jo aiemmin bändin lanseeraamaa vaihtoehtoista folk-pop-rockia kokeellisine elementteineen, mutta yhtyeen kypsyminen kuuluu nyt rauhoittuneena ja tunnelmoivampana kokonaisuutena. Tekstien sisäiseen ja ulkoiseen avaruuteen sukeltaminen, sävellysten toiveikas tunnelma ja tuotannon runsaus toimivat mielenkiintoisena vastakkain asetteluna, joka kestää ja suorastaan vaatii kuuntelua.

Kuuntele levy nyt kaikista suoratoistopalveluista.

Maapallon hautajaiset

Lumpeela Julkaisut 2019

1. Kirjat 03:43
2. Kaikki oli paremmin ennen 03:39
3. Satakieli 04:18
4. Hiljaisuus 03:07
5. Rohkeutta 03:40
6. Avaan, laitan kiinni 02:32
7. Hirviöminä 03:20
8. Ansaksi meille 04:56
9. Tikapuut 04:49
9. Harmaa kivi 04:40

Kuuntele


Tulevat keikat:

La 1.6.2019 - Public House Huurre - Tampere
Pe 12.7.2019 - Hiekkasärkkäin Lähde - Kalajoki
Pe 31.8.2019 - Kahvila Saha - Kokkola

Esittely

Janne Tapion Sisäinen Avaruus syntyi sattumusten ja tarpeen kautta Tampereella 2016.

Janne Tapion 2015 julkaistu debyyttialbumi oli otanta ensimmäisistä suomenkielisistä kappaleista.

Aikaisemmin englanninkielisen bändisoiton vastapainoksi suomen kieli ja erilainen kevyempi ilmaisu alkoivat viehättää Jannea siinä määrin, että omaksi iloksi soittelu alkoi samaan yhä vakavampaa sijaa mielessä. Ensimmäisen albumin taltiointia lähestyttiin livesoiton ja laulun merkeissä, ja näin se myös toteutettiin.

Alkoi kuitenkin tuntumaan, että levylle olisi hyvä saada muitakin elementtejä, niinpä onnekkaiden rattaiden pyöriessä mukaan kysyttiin Jussi Suonikkoa soittamaan viulua. Tästä alkoi tiivis yhteistyö, joka jatkuu nyt Janne Tapion Sisäisen Avaruuden, sekä parin muun projektin merkeissä.

Janne Tapion Sisäinen Avaruus on kokoonpanoltaan ja äänimaisemaltaan perinteinen rockbändi, mutta sävyä on antamassa alkumetrien akustinen kitaraja ja viulu. Muissa instrumenteissa operoi Jannen bändikavereita Mahonies-ja Untogethers-yhtyeistä. Sähkökitarassa Jani Matkala, bassokitarassa Teemu Huopana ja rummuissa Kimmo Vierimaa. Janne Tapio-keikkoja tehtäessä ajauduttiin pikkuhiljaa siihen pisteeseen, että ympärille pala kerrallaan alkoi kasaantua kyseinen bändi. Vanhat sävellykset alkoivat saadabändisovituksia ja uudet sävellykset syntyivät bändi-ilmaisua ajatellen.

Tyyliltään Janne Tapion Sisäinen Avaruus seikkailee jossain melodisen pop-musiikin, americanan, folkin ja kotimaisen iskelmän viitoittamilla ikivihreillä teillä. Melodian ja tinkimättömän soittamisen ohella sanoitukset ovat tärkeä osa ilmaisua. Jos genre-puun oksistoon ei aikaisemmin ole versonut vaihtoehtoiskelmä-nimistä sivuhaaraa, niin nyt on.

Yhteystiedot:

jannetapiomusiikki@gmail.com